ПРОЕКТ ИСТОРИЯ

Какво се сещата, когато чуете „история“?… Може би множество дати, факти, събития, битки, трудни имена за запомняне, дебел и скучен учебник, строг учител…и още такива в същия дух…

Е, ние Ви предлагаме нов начин за опознаване на историята на България, а именно чрез съпреживяването и. Посетете места, видели кървави битки, докоснете се до вещите на знаменити герои или разговоряйте с потомци на очевидци.

“Народ, който не познава миналото си, няма бъдеще!”

Всеки трябва да познава миналото на своя народ, личностите, които са писали историята, тези, които са донесли свободата на България, тези които са я поробили, извършените подвизи, но и грешките, които са били допуснати.

„Но защо?”

Защото…

”Народ, който не познава историята, е обречен да я повтаря.”

Каним Ви на уникален по рода си поход, който е част от ПРОЕКТ ИСТОРИЯ на фондация АКТУАЛНИ МЛАДЕЖИ.

Визия и цели на проекта:

Проект история има за цел да запознаване младите хора с историята на България и възбуждането на интереса им към миналото на страната ни чрез интерактивно опознаване на исторически места и събития. Таргет групата са тийнейджъри и младежи, но при проявен интерес могат да се включат и по-възрастни хора.

Фокусът пада върху ролята на християнството, личностите и събитията в миналото на България.

Ние целим създаване на по възможност дълготрайни контакти с млади хора, които да влияят положително за бъдещето на България.

Форматът на ПРОЕКТ ИСТОРИЯ е интерактивен, нестандартен, впечатляващ и интересен за участниците.

ПРОЕКТ ИСТОРИЯПРОЕКТ ИСТОРИЯ

ПРОЕКТ ИСТОРИЯПРОЕКТ ИСТОРИЯ

ПРОЕКТ ИСТОРИЯ